Mustafa Kaya Anadolu Lisesi e-Twinning Projeleri

Mustafa Kaya Anadolu Lisesi e-Twinning Projeleri

Kastamonu Mustafa Kaya Anadolu Lisesi e-Twinning Projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Okulumuz şu ana kadar dört projeye ortak olmuştur.Proje çalışmaları 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde sürdürülecektir.Bunlardan bir tanesi uluslararası diğerleri ulusal boyuttadır.

24.01.2018 1513

Oklumuzun e-twinning kapsamında yapyığı çalışmalar şu şekildedir.

Green School ‘Yeşil Okul ‘(Uluslararası Proje)

    Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Türkiye, İtalya, Azerbaycan ve Gürcistan ortaklığı ile yürütülen toplamda 16 okulun yer aldığı ´Green School´ isimli e-Twinning projesine ortak olmuştur.Proje okulumuz Almanca Öğretmeni Dilek DEMİRBAŞ koordinatörlüğünde ve 10.sınıf öğrencilerimiz tarafından yürütülmektedir. Çevre sorunlarının oluşmasında birinci derecede rol oynayan insanın, sorunların çözümünde de en aktif rolü oynayacağı bilinen bir gerçektir. Çevrenin korunmasında önemli olan unsur, önce kirletip sonra temizlemek yerine kirletmeden temiz tutmayı başarabilmektir. Bu başarı, insanların çevre konusunda yeterince eğitilmesi ve duyarlılık kazandırılması ile mümkün olabilecektir. Bu düşüncelerden hareketle, bu proje öğrencilerin çevrenin ve doğal kaynakların önemini anlaması ve çevre sorunlarının çözümünde aktif rol almalarını sağlayacaktır. Böylece öğrencilerimiz çevre sorunlarının etkilerine katlanmak yerine değişime öncülük edeceklerdir. Bu proje ile daha çevreci, yaşadığı çevreye ve tüm canlılara duyarlı, kendi sorumluluğunun farkında, eğitimini üst düzeye çıkaran ve çevreye uyumlu hale getiren öğrenciler ortaya çıkacaktır.Proje kapsamında her ay bir faaliyet yapılmaktadır.

24-01-2018

 

 

Vatanımızın Bekçisi Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu

Projenin Kapsamı:

Avrupa ‘daki okullar için oluşturulmuş olan E-Twinning platformunda Mustafa Kaya Anadolu Lisesi  bu sene yerini almıştır. Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Almanca  Öğretmeni Dilek DEMİRBAŞ tarafından bir tanesi uluslararası olmak üzere toplamda 4 adet e- Twinning projesi  yürütülmektedir. ’Vatanımızın Bekçisi Kahraman Mehmetçiğe Moral Mektubu’ projesi de yürütülen projelerden bir tanesidir. Bu proje Türkiye’den 135 okulun ortaklığı ile sürdürülmektedir. Projenin hedefleri şu şekildedir;

 Mehmetçiğimize moral ve motivasyon sağlamak,

Öğrencileri ulusal ve sosyal bir projeye dahil ederek sorumluluk ve özgüvenlerini arttırmak

Öğrencilerin milli, manevi ve kültürel duygularını canlandırmak ( Vatan,millet ve bayrak sevgisini perçinlemek )

Öğrencilerin yaşadıkları ülke, tarihi ve gündemi hakkında farkındalık ve hassasiyet kazanmalarını sağlamak

Öğrencilerin yazma, kendini ifade etme gibi becerilerini geliştirmek

Vefa, minnet, onur, gurur, empati gibi duyguları güçlendirerek değerler eğitimine katkıda bulunmak

Yapılan Çalışmalar:

Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Dilek Demirbaş tarafından yürütülen  “VATANIMIZIN BEKÇİSİ KAHRAMAN MEHMETÇİĞE MORAL MEKTUBU “ isimli  e twinning projesi ile Mustafa Kaya Anadolu Lisesi öğrencileri   Afrin Harekatındaki  askerlerimize mektup yazarak onlara  moral ve motivasyon sağlamayı amaçlamışlardır. Proje kapsamında okulumuzda pano oluşturulmuştur. Öğrenciler kendi duygu ve düşüncelerini ifade eden poster ve slogan çalışmaları yapmışlardır. Mektuplarla birlikte askerlerimize ;  Kastamonu’ya özgü olan Çekme Helva da gönderilmiştir.

Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Okul Müdürü  Abdullah YAĞIZ da  böyle anlamlı bir projede yer almaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.Projede  yer alan öğrencilerimizi yapmış oldukları çalışmalardan dolayı tebrik etti.

 26-02-201826-02-2018

 

 





























Dear Future Me / Sevgili Gelecekteki Ben (Ulusal Proje)

“Sevgili Gelecekteki Ben” konulu bir mektup yazılacaktır.Mektupların içeriğinde, hayalleri, umutları ve o yaşa geldiğinde kendini nasıl bulmak istediği olacaktır. Öğrencileri düşünmeye sevk ettiği için bilişsel becerilerini geliştirmek, öğrencilerin anlatma becerilerini geliştirmek ve öğrenciler için bir gelecek planı çizmek sonuçlarına ulaşılmak istenmektedir.

 

24-01-2018

 















Kısa İyidir (Ulusal Proje)

Proje konusu edebiyatın en kısa tür ve biçimleri üzerine içerik üretmedir.Öğrencilerin haiku,küçürek öykü,mani gibi tür ve biçimleri yazmaları ve bunlar üzerine düşünmeleri hedeflenmiştir.Ayrıca bu tür ve biçimlerden ortaya ürünlerle bir dergi/ e-dergi hazırlanacaktır.

Çalışmaların koordinatörü olan Almanca Öğretmenimiz Sn. Dilek DEMİRBAŞ ´ı tebrik eder, MKAL ailesi olarak başarılar dileriz