"Deutsch mit Web 2.0 Tools" isimli e-twinning projemizle döneme "Merhaba" dedik...

"Deutsch mit Web 2.0 Tools" isimli e-twinning projemizle döneme "Merhaba" dedik...

10.04.2019 1212

"Deutsch mit Web 2.0 Tools" isimli e-twinning projemizle döneme "Merhaba" dedik...

 

2018-2019 Eğitim-öğretim yılında Ekim ayı itibariyle ‘Deutsch mit Web 2.0 Tools’ isimli uluslararası e-Twinning projemize başlamış bulunmaktayız. Proje kuruculuğunu Hatay-Defne Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi ve Kastamonu Mustafa Kaya Anadolu Lisesi olarak paylaşıyoruz. Projemiz Türkiye, Yunanistan, Polonya ve Slovakya olmak üzere toplamda altı okulun ortaklığı ile yürütülmektedir. Projemizde Almanca dersi müfredatına uyumlu etkinlikler yer almaktadır. Bu etkinlikleri gerçekleştirirken öğrencilerimiz teknolojiden de faydalanacaktır. Teknolojinin ve Almanca dersi müfredatının birlikte ele alındığı uluslararası bir projedir. Aynı zamanda ülkelerin kültürlerine de projemizde yer verilmektedir.  Projemizin, haziran ayında sonlanması planlanmaktadır.

 

 

 ´Deutsch mit Web 2.0 Tools’ isimli e-Twinning projemiz kapsamındaki etkinliklerimiz

 

Web 2.0 araçlarıyla Almanca isimli e twinning projemiz kapsamında almanca dersi müfredatına paralel çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

2018-2019 Eğitim-öğretim yılında Türkiye, Yunanistan, Polonya ve Slovakya olmak üzere toplamda altı okulun ortaklığı ile yürüttüğümüz Deutsch mit Web 2.0 Tools isimli projemiz kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinlikleri uygularken teknolojiden olumlu anlamda faydalandık. Gözlemlerimize göre daha kalıcı öğrenmeler elde ediyoruz. Bu durum da biz proje ortaklarını memnun ediyor. Projemize öğrenci, okul ve şehir tanıtımıyla başladık. Daha sonra öğrencilerimizin sevdiği Almanca kelimeleri öğrenmek istedik ve bu bağlamda seçtiğimiz bir web aracını kullanarak öğrencilerimizin bizlerle favori kelimelerini paylaşmalarını istedik. Projemiz için bir poster tasarladılar. Önümüzdeki günlerde yarışmayı yapacağız. Yiyecek-İçecek ünitesi için zihin haritaları oluşturdular. Aynı zamanda bizlere bir tarif videosu da hazırladılar. Aralık ayında tüm ortak okulların öğrencilerini kapsayan online quiz gerçekleştirdik. Keyifli bir çalışma oldu. Ayrıca bir günlerini öğrencilerimiz bizlerle paylaştı. Aralık ayında Polonya, Hatay ve İstanbul´a yeni yıl tebrik kartı gönderdik. Sağlıklı, mutlu, güzel bir yıl olmasını istediğimiz dileklerimiz yazılıydı. Kartpostallarımız Kastamonu´yu tanıtan resimlerden oluşmaktaydı. Projemiz dil becerisini destekleyen, teknolojiden olumlu faydalanmayı sağlayan aynı zamanda kültürlerimizi de tanıtan uluslararası bir e-twinning projesidir.


03-04-2019  03-04-2019