MUSTAFA KAYA ANADOLU LİSESİ'NE İKİNCİ

MUSTAFA KAYA ANADOLU LİSESİ'NE İKİNCİ "AVRUPA KALİTE ETİKETİ"

01.11.2019 978

OKULUMUZA İKİNCİ "AVRUPA KALİTE ETİKETİ"

   2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Kastamonu Mustafa Kaya Anadolu Lisesi olarak; kurucu üye sıfatıyla yürüttüğümüz "Deutsch mit Web 2.0 Tools (Web 2.0 araçlarıyla Almanca)" isimli e-Twinning projemiz Türkiye Ulusal Destek Servisi'nin "Ulusal Kalite Etiketi" ile ödüllendirmesinden sonra; Avrupa Ulusal Destek Servisi tarafından da "Avrupa Kalite Etiketi" ile ödüllendirilmiştir.

   Kastamonu, Hatay ve İstanbul olmak üzere Türkiye'den üç okul, Slovakya ve Polonya'dan da birer okulun katılımıyla projemiz uluslararası alanda sürdürülmüştür. Projemiz 10.sınıf Almanca dersi müfredatına paralel yazılmıştır ve bu doğrultuda  projede 10.sınıf öğrencilerimiz yer almışlardır.

   Derste işlediğimiz konuları çeşitli web 2.0 araçlarıyla öğrenciler pekiştirmişlerdir. Örneğin; Yeme-İçme ünitesinde bir tarif videosu, festivaller konusunda takvim etkinliği yapılmıştır.

   Öğrenilen kelimeler tekrar edilmiş, dil kullanılmıştır. Teknolojiye amacına uygun olarak yer verilmiştir. Proje kapsamında kültürümüzü tanıtma ve karşı ülkelerin kültürlerini de öğrenmek adına bir sayfa oluşturulmuş ve burada çeşitli paylaşımlar yapılmıştır.

   Tüm ortaklar birbirlerine içinde güzel dileklerin yazılı olduğu yeni yıl kartı göndermişlerdir. Projemiz kapsamında iki adet ortak quiz yapılmıştır. Projede yer alan tüm öğrenciler katılım göstermişlerdir.

   Ayrıca projeyi yürüten öğretmenler olarak internet tabanlı görüşmeler yaptık, süreci sık sık takip ederek değerlendirme notlarımızı aldık. Projemizin somut ürünü olarak bir e-Kitap oluşturarak projeyi sona erdirdik.

   E Kitap Linki: https://www.storyjumper.com/book/index/68520015/Deutsch-mit-Web-2-0-Tools

   Projemiz Slovakya Ulusal Destek Servisi tarafından da Kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir.

   Ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenen e-twinning platformunda 1288 proje "Avrupa Kalite Etiketi "ile ödüllendirilmiştir. Aşağıdaki linkte okulumuzun adını ve projemizi görebilirsiniz.

https://www.etwinning.net/en/pub/newsroom/highlights/schools-awarded-the-european-.htm

 

PROJE KOORDİNATÖRÜMÜZ

Dilek Demirbaş (Almanca Öğretmeni)

ÖĞRENCİLERİMİZ

Caner Çakal

Melike Kuyucaklıoğlu

Derya Makaracı

Şeymanur Saraç

Mükerrem Acıerik

Beyza Tatlı

Emre Ekşi

Aybeniz Tosun

İrem Nar

Yağmur Kesimoğlu

Havva Kılıç

Emin Can Taşçı

Suğdenur Ay

Enes Emre Çırakoğlu

Kardelen Şen

 

01-11-2019