İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yıl Dönümünü Kutlama ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yıl Dönümünü Kutlama ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

13.03.2019 937

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıldönümünü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa, Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz, değerli Kastamonu protokolü, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler katıldı.

Mustafa Kaya Anadolu Lisesi ve Aytaç Eruz Anadolu Lisesi tarafından birlikte hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ayhan Avanoğlu ve Raziye Keşçioğlu sunumunda gerçekleştirilen program, Dilek Demirbaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile başladı. Ardından “İstiklal Yolundan İstiklal Marşı´na” temalı canlandırmalar kapsamında “İnebolu Heyamola Oyunu, Hamamcı Kadı Salih´in cephane taşıması, Şerife Bacının kağnısıyla cepheye cephane taşıması, Halime Çavuş canlandırması, 10 Aralık Kastamonu Kadın Mitingi, Mehmet Akif’in Nasrullah Vaazı, Türkiye bölgeler haritasının oluşturulması, Hasan Basri’nin Mehmet Akif’i İstiklal Marşı yazması hususunda ikna konuşması, İstiklal Marşının Mecliste Kabulünün canlandırılması,” gösterileriyle devam etti.  

Program, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 98. Yıl Dönümü Kutlama ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında il genelinde düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından sona erdi.

Bu güzel programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen her iki okulumuzun idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

13-03-201913-03-201913-03-201913-03-201913-03-2019

Kaynak: https://kastamonu.meb.gov.tr/www/istiklal-marsinin-kabulunun-98-yil-donumu-kutlama-ve-istiklal-sairi-mehmet-akif-ersoyu-anma-programi/icerik/2185